Big Berry

Vikend odklop brez telefona za zaključeno družbo. Obletnice, dekliščine, fantovščine, druženje prijateljev, sorodnikov kar tako - ker je vredno.
10 oseb
3 hiške
10 postelj
3 kopalnice

290€ / osebo


  • 2x namestitev v Big Berry-ju
  • 2x polni penzion z domačo hrano in pijačo
  • 3x joga s terapevtskim pristopom
  • kulinarična delavnica
  • izlet do kmetije Štrucelj in s kanuji po reki Kolpi
  • oseben pristop in strokovna podpora
  • gradivo za izvajanje vaj doma
  • darilo

Povabite svoje najbližje ali tiste s katerimi si želite preživeti skupaj kakovosten in sproščujoč čas ob reki Kolpi, na vrhunski lokaciji v Big Berry-ju. Skupaj izkusite jogo s terapevtskim pristopom, lokalno hrano in pijačo, kulinarično delavnico s poudarkom na presni pripravi juhic in sladic. Raziščite zelene bregove in jezove s kanujem po reki Kolpi in spoznajte kako poteka delo na kmetiji Štrucelj – katerih mleko boste lahko pili za zajtrk.

Namesitev

Odhod iz Primorske v petek popoldan. Dobrodošlica, uvod v digitalni detox in odvzem telefonov že na poti. V zgodnjih večernih urah prihod v Belo krajino, namestitev v prvem slovenskem Luxury Landscape Resort-u ob reki Kolpi v kraju Primostek. Spoznali boste nov koncept in kolekcijo mobilnih hišic z več namenskim centrom, kjer je varno hoditi bos. Hišice so narejene iz visoko kvalitetnih materialov, vse imajo pogled na reko, masažno kad in so klimatizirane. Pohištvo je designersko in vas bo navdušilo.
Ko prvič podvomimo v to kar smo prepričani, naredimo največji korak iz svoje omejenosti.Rudi Kerševan

Joga s terapevtskim pristopom

Uvod v jogo bo sledil takoj po namestitvi. Na digitalnem odklopu so jutra in večeri jogijsko obarvani. Pristop k jogi je terapevtski. Joga s terapevtskim pristopom je joga, ki se prilagaja posamezniku, njegovim obstoječim telesnim, psihološkim in emocionalnim zmožnostim. Zato je primerna za vse vrste ljudi, ne glede na starost in morebitne druge zdravstvene omejitve. Še posebej jo priporočamo vsem tistim, ki mislijo, da za jogo niso dovolj gibljivi. Pri jogi s terapevtskim pristopom uporabljamo orodja ali tehnike iz joge, kot so asane (telesni položaji), pranajame (tehnike dihanja), mudre, meditacijo in ostala življenjska priporočila, ki izhajajo iz jogijske filozofije. V asane, telesne jogijske položaje, se podajamo lahkotno, nežno, nenasilno. Poudarki so na spoznavanju in postopni kontroli diha. Naš namen je pripeljati in ohranjati svojo pozornost na sebi, v sedanjem trenutku. Velike spremembe se začnejo s spremembami znotraj posameznika.

Kulinarična delavnica

Sobotno popoldne je rezervirano za kulinarično delavnico, kjer bomo pripravili presno jed za krepitev pozornosti ter sladico, ki si jo lahko privoščimo z užitkom, brez slabe vesti. Raziskovali bomo različne kombinacije okusov, ki prebujajo najbolj skrite brbončice v našem telesu in pri tem posvetili pozornost tudi vprašanjem, od kod prihaja hrana in kako vpliva na naše telo, počutje in razmišljanje. Katera je tista hrana, po kateri se resnično dobro počutimo, ki nas ne uspava ali napihne, temveč nežno nahrani telo s prvovrstnimi gradniki, vitamini in minerali ter poživi naše telo, um in srce. Poudarek je na uporabi naravnih, telesu prijaznih rastlinskih sestavin lokalnega izvora, ki jih začinimo s kančkom pridiha iz različnih koncev sveta.

Ogled kmetije Štrucelj

Po limonadi, jutranji jogi in domačem zajtrku v nedeljo, sledi ogled kmetije Štrucelj. Kmetija Antona Štruclja se nahaja v občini Črnomelj. Kmetija je vključena v program integrirane pridelave. Na kmetiji se ukvarjajo s prirejo mleka in rejo telic za remont črede. Mleko prodajajo preko KZ KRKA Ljubljanskim mlekarnam. Pokazali nam bodo kako in na kakšen način se molzejo krave ter kako se izdelujejo mlečni izdelki. Na voljo imajo domače sadne in navadne jogurte ter domačo skuto. Imeli boste priložnost nakupa domačih izdelkov iz prve roke. Ob koncu ogleda bomo deležni še osvežitve z domačim sokom in/ali kozarcem Belokranjskega vina.
Odnos do časa je vprašanje kulture do življenja.
Rudi Kerševan

S kanuji po reki Kolpi

Sledi doživetje Bele krajine z vodne gladine. Reka Kolpa je mejna reka med Slovenijo in Hrvaško. Na digitalnem odklopu želimo z izkušnjo veslanja po reki Kolpi dvigati zavest o pomembnosti nezajezenih rek v Evropi. V Sloveniji in na Balkanu imamo namreč še redek zaklad – nezajezene reke. V gibanju Balkan Rivers Tour se trudijo zaščititi našo naravno in kulturno dediščino pred pohlepom kapitala. Balkanu namreč trenutno grozi gradnja 2.700 novih hidroelektrarn, ki s svojimi jezovi reke brezbrižno uničujejo. Z veslanjem po rekah želijo dvigniti prah, kjer se le da, saj se nesmiselni gredbeni projekti izvajajo na skrivaj. S to mislijo se bomo vkrcali v kanuje in šli raziskovat zelene bregove in jezove reke Kolpe ter si privoščili še razkošnejši razgled na Belo krajino.

Lokacija

Digitalni odklop bomo zaključili z domačim kosilom v gostišču Veselič. Z dobrim psiho-fizičnim počutjem in visokim osebnim zadovoljstvom se nato odpeljemo proti domu. Vrnemo vam telefone in vas še zadnjikrat presenetimo s posebnim darilom, ki vas bo spominjal in bodril tudi k vsakodnevni praksi digitalnega odklopa.

Testimonials

Tina

Tina

Tržič, Slovenija
Priznati moram, da je bila to zelo posebna izkušnja. Ko sem prebrala vašo brošuro in povedala ostalim, da grem na digitalni detox, so mi starši povedali, da mi telefona sigurno nihče ne bo vzel. In ko so mi vzeli mobitel, sem bila vesela, ker me je zanimalo predvsem kdaj bom začutila potrebo po telefonu in socialnih omrežjih. Moja izkušnja je pozitivna. Presenečeno sem ugotovila, da telefona ne potrebujem vsako minuto svojega življenja. Sama sem taka, da zelo rada z mobitelom slikam predvsem naravo in okolico. Tukaj sem videla, da telefona pri sebi nimam, zato mislim, da sem vse toliko bolj občutila, vse je bilo veliko bolj doživeto in fokus ni bil na fotografiranju ampak na meni in na uživanju v trenutnem dogodku. Življenje je čudovito in mobitel, viber, msn, fb so distrakcija od samega sebe tukaj in zdaj – Mindfulness. To je tema, ki je zelo pomembna in smo se je na Digitalnem odklopu na kratko dotaknili.
Digitalni odklop je izkušnja, ki jo priporočam vsem!
Boštjan Mrak

Boštjan Mrak

Tržič, Slovenija
Odlična izkušnja v objemu narave. V današnjem času, ko imaš občutek, da je biti ONLINE nujno potrebno, da ostaneš v stiku s časom in svetom, je prijetno presenečenje, da temu ni tako. Joga vadba me je zbudila pred kavo.
Pošlji povpraševanje

Hvala za sporočilo! Kmalu vam odgovorimo!