Kalska domačija

Vikend odklop brez telefona v Beli krajini, za ljubitelje miru.
10 oseb
2 hiški
10 postelj
3 kopalnice

Vrednost paketa 290€/ osebo


  • odmik od telefonov za čas DD
  • 2x namestitev v Kalski domačiji
  • 2x polni penzion z domačo hrano in pijačo
  • 3x joga s terapevtskim pristopom
  • kulinarična delavnica
  • voden pohod do izvira Krupe
  • oseben pristop in strokovna podpora
  • gradivo za izvajanje vaj doma
  • darilo

Pridite sami ali z osebo s katero želite preživeti kakovosten in sproščujoč čas ob zvoku ptičjega petja, na vrhunski lokaciji. Izkusite jutranji ritual z limonado in smoothijem ter jogo s terapevtskim pristopom.
Na voljo vam bo lokalna hrana in pijača. Na kulinarični delavnici ustvarjajte in spoznajte nove recepte za izvrstne, krepčilne juhe ter slastno pito.
Začutite kraj Semič in se od tam podajte na pohod do izvira reke Krupe. Doživetje vode, ki prihaja na dan pod visokimi skalami skladovitega apnenca, ki ga sekajo tektonske razpoke, in tvori globoko temnozeleno izvirno jezero, je neprecenljivo.

Namestitev

V zgodnjih večernih urah dobrodošlica v Belo krajino in namestitev v Kalski domačiji. Uvod v digitalni detox in odmik telefonov. Kalska domačija s tradicijskim skednjem se nahaja v vasi Štrekljevec, blizu Semiča.
Na domačiji stoji tradicionalno prenovljena stara hiša, ki ponuja vse udobnosti sodobnega življenja. Tradicijski skedenj ima sodobno urejene prostore. Poleg sob, kopalnic in kuhinje, ima velik skupni prostor za poslovne ali družabne dogodke. V kletnih prostorih je vinoteka z letno kuhinjo in nadkrito teraso za druženje. Domačija ima urejen vrt z večnamensko uto.
Ko prvič podvomimo v to kar smo prepričani, naredimo največji korak iz svoje omejenosti.Rudi Kerševan

Joga s terapevtskim pristopom

Uvod v jogo bo sledil takoj po namestitvi. Na digitalnem odklopu so jutra in večeri jogijsko obarvani. Pristop k jogi je terapevtski. Joga s terapevtskim pristopom je joga, ki se prilagaja posamezniku, njegovim obstoječim telesnim, psihološkim in emocionalnim zmožnostim. Zato je primerna za vse vrste ljudi, ne glede na starost in morebitne druge zdravstvene omejitve. Še posebej jo priporočamo vsem tistim, ki mislijo, da za jogo niso dovolj gibljivi. Pri jogi s terapevtskim pristopom uporabljamo orodja ali tehnike iz joge, kot so asane (telesni položaji), pranajame (tehnike dihanja), mudre, meditacijo in ostala življenjska priporočila, ki izhajajo iz jogijske filozofije. V asane, telesne jogijske položaje, se podajamo lahkotno, nežno, nenasilno. Poudarki so na spoznavanju in postopni kontroli diha. Naš namen je pripeljati in ohranjati svojo pozornost na sebi, v sedanjem trenutku. Velike spremembe se začnejo s spremembami znotraj posameznika.

Kulinarična delavnica

Sobotno popoldne je rezervirano za kulinarično delavnico, kjer bomo pripravili dve hranilni bogati enolončnici, juhici, ki ogrejeta srce, ter slastno kamutovo sladico, ki si jo lahko privoščimo z užitkom, brez slabe vesti. Raziskovali bomo različne kombinacije okusov, ki prebujajo najbolj skrite brbončice v našem telesu in pri tem posvetili pozornost tudi vprašanjem, od kod prihaja hrana in kako vpliva na naše telo, počutje in razmišljanje. Katera je tista hrana, po kateri se resnično dobro počutimo, ki nas ne uspava ali napihne, temveč nežno nahrani telo s prvovrstnimi gradniki, vitamini in minerali ter poživi naše telo, um in srce. Poudarek je na uporabi naravnih, telesu prijaznih rastlinskih sestavin lokalnega izvora, ki jih začinimo s kančkom pridiha iz različnih koncev sveta.

Izlet od Semiča do izvira reke Krupe

Po jutranji jogi in domačem zajtrku v nedeljo sledi pohod od kraja Semič do Izvira reke Krupe, kjer se ves čas hoje po cesti odpira čudovit pogled na razgibano Belo krajino.
Občina Semič je s svojo naravno in kulturno dediščino pravi raj za tiste, ki si želijo miru in sprehodov po naravi. Tu ne boste srečali množice ljudi in ne bo vas motil vsakodnevni hrup. Izpod več kot 30 m visoke skalne stene nedaleč od Semiča voda priteka z neverjetno močjo: s pritokom tudi do 1000 litrov na sekundo! Tja gremo, kjer izvira reka Krupa, ki je skupaj z obrežjem v celoti zaščitena kot naravni spomenik. Izvir je življenjski prostor človeške ribice in edino znano nahajališče jamske školjke Congeria kusceri v Sloveniji. Doživetje izvira je res neprecenljivo.
Odnos do časa je vprašanje kulture do življenja.Rudi Kerševan

Lokacija

Digitalni odklop bomo zaključile z domačim kosilom v Gostišču Veselič. Z dobrim psiho-fizičnim počutjem in visokim osebnim zadovoljstvom se nato odpeljemo proti domu. Vrnemo vam telefone in vas še zadnjikrat presenetimo s posebnim darilom, ki vas bo spominjal in bodril tudi k vsakodnevni praksi vsega kar smo se naučili na digitalnem detoxu.

Testimonials

Alice Novel

Alice Novel

Italija
Hiša v kateri so nas gostili je zelo udobna in dobro opremljena, postrežba je bila zelo kvalitetna. Oddih je bil zelo sproščujoč, detox program pa zelo natrpan in dobro organiziran. Zelo mi je bilo všeč izvajati jogo na prostem in tudi tečaj kuhanja je bil zelo uporaben in zabaven. Menim, da predvsem v današnji dobi smo vsi odvisni od tehnologije. Tak konec tedna je zelo koristen, da ponovno najdemo stik z naravo in nam pomaga, da se bolje izrazimo s telesom in našo notranjost. Resnično priporočam vsem da to preizkusijo.
Silvia Vocati

Silvia Vocati

Italija
Zelo sproščujoč konec tedna, zelo udobna lokacija, lokalni ljudje zelo prijazni. Priporočam tistemu, ki želi resnično odklopiti možgane. Brez telefona, brez računalnika ali tablice potopljeni v bujno rastje čudovitih gozdov.
P.S. Hrana je zelo dobra!
Veganska ali vegetarianska kulinarična delavnica je zelo zanimiva. Trenutek za doživeti skupaj.
Maria Luigia Vocati

Maria Luigia Vocati

Italija
Bilo je zelo sproščujoče, osebe z katerimi smo stopili v stik so bile zelo prijazne (počutili smo se kot doma). Lokacija je prečudovita, v stiku z naravo. Potrebno bi bilo to izkusiti najmanj dvakrat letno.
Pošlji povpraševanje

Hvala za sporočilo! Kmalu vam odgovorimo!