Zenja

Popoln paket za vse, ki si želijo vrhunsko kulinarično doživetje na Krasu. Poleg tega pa tudi telesno in mentalno sprostitev s Kinergetix-om in čarobno zvočno kopeljo.
10 oseb
1 hiška
10 postelj
4

Vrednost paketa 290€/ osebo


  • 2x namestitev v Zenji
  • 2x polni penzion z domačo hrano in pijačo 
  • 2x jutranji Kinergetix & DAOYIN 
  • večerja in degustacija bioloških vin-Vinarstvo Štemberger
  • kraška merenda in delavnica v Domačiji Belajevi
  • zvočna kopel z Robbin Jazy Jarom
  • izlet ogled kraške narave in pokrajine
  • osebni pristop in strokovno vodstvo
  • gradivo za izvajanje vaj doma
  • darilo

Povabite prijateljice/prijatelje s katerimi si želite preživeti poživljajoč, sproščujoč in kulinaričen oddih na Krasu, na čudoviti lokaciji v Zenji. Skupaj se prebudimo s starodavnimi znanji Dao Yin-a, napolnimo z energijo s telesno prakso Kinergetixa, spoznamo čarobno Domačijo Belajevi in deželo pri Štembergerjevih ter uživamo v vrhunski kraški kulinariki. Zvečer se umirimo, sprostimo in potopimo v zvočno kopel. Z izletom se napolnimo s kraško naravo, pokrajino in tamkajšnjo umirjeno energijo.

Namestitev

Odhod na Kras v petek popoldan. Dobrodošlica, uvod v digitalni detox in odvzem telefonov že na poti. V zgodnjih večernih urah prihod na Kras in namestitev v Zenji.
Butična Zenja ponuja najrazličnejše programe z namenom ustvariti harmonijo s samim seboj v sozvočju z naravo. Nahaja se v mirni vasici Dolnje Ležeče, v Regijskem parku Škocjanske jame in ponuja štiri prijetno opremljene apartmaje za dve ali tri osebe. V hiši so tudi mini telovadnica, prostor za terapije in masaže, zunanje zastekljen prostor za skupinska druženja ali delavnice in krasen Feng shui vrt namenjen sproščanju in druženju. Vaša gostiteljica bo lastnica Zenje, Mateja Šajna. Mateja vas bo vpeljala v Dao yin jutranjo prakso in v Kinergetix energijske vaje. Skupaj z njo boste tako raziskovali sebe in Kras.
Ko prvič podvomimo v to kar smo prepričani, naredimo največji korak iz svoje omejenosti.Rudi Kerševan

Vrhunska kulinarika Krasa

Ves čas Digitalnega detoxa se bomo predajali vrhunski kulinariki Krasa. Čaka nas pristna kraška večerja izključno iz domačih dobrot in degustacija bioloških vin na deželi pri Štembergerjevih - Vinarstvo Štemberger. V soboto nas bodo z zeliščnim kosilom gostili pri Belajevih. Čudovita Domačija Belajevi je prostor, kjer je doma izvorna preprostost, pristnost in domačnost. Prostor, ki ga obdaja prijetna in sprostilna energija, kjer se preselimo v čas, ko se je živelo bolj mirno in so ljudje sobivali in sodelovali z naravo. V obdobju, ko smo v veliki meri zasičeni s stvarmi, ki jih velikokrat ne potrebujemo, je zdravo, da se človek spet vrne k sebi, si spočije telo in nahrani svoje srce. Domačija Belajevi gosti najbogatejšo zbirko zdravilnih rastlin, začimbic in divjeraslih užitnih rastlin na Krasu, ki jih je užitek vonjati in videti v živo. 

Dao Yin in Kinergetix

Zjuraj se bomo spoznavali z mind-body praksama Dao yin-om in Kinergetix-om, se približali hramoniji s seboj in tako začeli dan. Dao yin je starodavni kitajski body-mind sklop vaj, ki je v izvoru namenjen preventivi za zdravje. Z prijetnimi Dao yin vajami ogrejemo telo, odpremo energijske kanale in stimuliramo centralni ter periferni živčni sistem. Vaje so blagodejne tudi za sklepe, kite, vezi in tetive, izboljšujejo gibljivost telesa, stimulirajo notranje organe ter razvijajo moč in prožnost mišic. Kinergetix je dinamična meditacija s tisočletno podlago, preverjena in nadgrajena z najmodernejšimi dognanji s področja fiziologije in fizioterapije. Ker gre pri Kinergetixu za generiranje in kultiviranje življenjske energije, deluje samozdravilno ter učinkuje na več ravneh: pomlajuje in vrača vitalnost, dviguje raven energije, zdravi (preventivno in kurativno) ter pospešuje osebno rast. Vaje Dao Yina in Kinergetixa so preproste in enostavne in jih lahko izvajajo vsi ne glede na spol, starost ali fizično pripravljenost. Priporočamo, da pridobljeno znanje izvajate tudi doma in sami že zjutraj naredite nekaj dobrega za svoje počutje. Po želji in ob doplačilu si pa lahko privoščite še izvrstno masažo treh oceanov.

Zvočna kopel

V soboto zvečer sledi čarobna zvočna kopel z Robbin Jazy Jarom. Ustvarjen zvok nas bo vodil v potovanje duhovne zavesti in globoko psihofizično sprostitev. Vibracija in Zvok Gonga pokriva širok spekter frekvenc in tonov in nad tonov, ki resonirajo z frekvenco naših organov in ustvarjajo harmonijo v našem telesu. Poleg gonga Lune (60cm) bo v vrtečem se stanju, na eni vrvi vibriral tudi večji gong (Zemlja - 96cm). Skupaj bosta tako ustvarila posebne povezave zdravilnih vibracij.

Ogled Živega muzeja Krasa

Po jutranjemu Kinergetixu in zajtrku v nedeljo sledi ogled živega muzeja Krasa, le-ta je skriti čudež narave z zakladnico kraških pojavov. Območje živega muzeja Krasa s tipičnimi kraškimi pojavi: vrtače, uvale, udorne doline, škrapljišča, brezna in seveda podzemne jame, meri preko 700 hektarov in je opredeljeno kot ekološko pomembno območje. Skoraj pol stoletja je bilo to območje zaprto za prost dostop. Izbrano območje Živega muzeja Krasa predstavlja območje t.i. klasičnega krasa z največjo intenziteto kraških pojavov. Na robu območja se nahaja tudi najstarejša turistična jama v Evropi, jama Vilenica, ter najbolj slikovita ne turistična jama v Sloveniji, Gustinčičeva jama, globoko pod površjem pa teče čezmejna reka Reka/Timav. Doživetje je res neprecenljivo.
“The primary cause of unhappiness is never the situation but your thoughts about it.”Eckhart Tolle

Lokacija

Digitalni odklop bomo zaključili z domačim kosilom v Betaniji pr Betanci. Z dobrim psiho-fizičnim počutjem in visokim osebnim zadovoljstvom se nato odpeljemo proti domu. Vrnemo vam telefone in vas še zadnjikrat presenetimo s posebnim darilom, ki vas bo spominjal in bodril tudi k vsakodnevni praksi vsega, kar smo se naučili na digitalnem detoxu.
Pošlji povpraševanje

Hvala za sporočilo! Kmalu vam odgovorimo!