O nas

Nekaj novega ali pa tudi ne.

Smo prijatelji, sorodniki in partnerji, ki združujemo svoje delo, znanje, strasti, veselje, razmišljanja in različnosti. Produkt Digitalni odklop je blagovna znamka turistične agencije Slonček iz Sežane. Ideja Digitalni odklop se snuje in ustvarja z namenom izhoda iz vedno bolj nevzdržne cone udobja, ki to več ni in to tudi čuti vedno več ljudi. S strani Republike Slovenije je bil priznan kot inovativen turistični proizvod, ki vsebuje elemente nenavadnosti, izvirnosti, (ne)sistemskega poslovnega razmišljanja in promocije slovenskega turizma.
Druženje in spoznavanje ob kulinarični delavnici.
Druženje in spoznavanje ob kulinarični delavnici.
Začimbe
Začimbe

Zakaj je smiselno o tem misliti in delovati

Živimo v zelo neobičajnem času v vsej človeški zgodovini. Nikoli poprej ni bilo človeštvo tako zelo globalno povezano kakor je danes. Zahvaljujoč informacijski dobi v kateri trenutno živimo. Vendar vseeno, življenje tukaj in zdaj je daleč od idealnega. Kadarkoli pogledamo okoli sebe vidimo sočloveka zatopljenega v svoj osebni ekran ali pa smo mi ta človek. Negativne psihološke, sociološke in kulturne posledice bodo vedno večje. Prevzeti moramo osebno kontrolo v odnosu do uporabe digitalnih naprav in biti zgled mlajšim generacijam.

V času izjemnega in hitrega tehnološkega napredka, ki nam bo kmalu pripeljal robote je naša zmožnost samonadzora in vzpostavljanje zdravega odnosa do digitalnih naprav ključna za prihodnost človeštva.
Spoznavanje sebe preko joge
Spoznavanje sebe preko joge
Če vedno delamo to, kar smo vedno delali, bomo vedno dobili to, kar smo vedno dobili.A. Einstein

Ustaviti se. Ozavestiti. Vzeti si čas.

V turistični agenciji Slonček želimo vzpodbuditi razmišljanja in kontemplacije o odnosu do samega sebe, sočloveka, okolja in digitalnih naprav. Želimo širiti zavest o pomembnosti kultiviranja pozornosti in čuječnosti ter s tem umirjanja telesa, uma in duha. Le osredotočeni posamezniki bomo lahko imeli kontrolo nad svojimi življenji in vso tehnologijo v njem.